Zabava u Rapcu i Labinu

Ljeti zabave i kulturne ponude u Labinu i Rapcu ne nedostaje. Povorka ljetnog karnevala u kojoj sudjeluju mnoge skupine maskiranih, jedna je od glavnih atrakcija Rapca. Na rivi se održavaju razni koncerti gradskog orkestra i gostiju, a redovito se održava i gastro manifestacija "Ca su kuhale naše noni" pri čemu imate priliku kušati brojne tradicionalne specijalitete. 


Zabava-rabac-labin

Slikoviti grad Labin smješten na brdašcu 320 metara nadmorske visine, udaljen svega 3 kilometara od mora i bio je nastanjen još 2000. godina prije Krista. Njegovo staro ime Alvona na keltskom jeziku znači "grad na brdu". Labin je kroz stoljeća mijenjao vlasti koje su ostavile svoj trag u identitetu grada koji i danas još uvijek čuva duh svoje plemenite prošlosti, te svojom ljepotom privlači veliki broj turista namjernika.

Povijesni centar Labina sjaji čarobnim ozračjem i neponovljivom privlačnošću; te je izvrstan primjer grada akropole, sa srednjovjekovnim zidinama, uskim uličicama koje vode prema prekrasnim vidikovcima. Povijesna Albona danas je grad umjetnika, njihovi ateljei i galerije razasuti su njegovim šarmantnim uskim ulicama.
Stari grad Labin svako se ljeto pretvara u otvorenu pozornicu. Bogati program Labin Art Republike traje od početka srpnja do kraja kolovoza. Na otvorenim i zatvorenim lokacijama odvijaju se glazbeni, scenski, likovni i drugi programi u kojima sudjeluju domaći i inozemni izvođači. Klape, klasika, street art, folklor, kazališne predstave, iznenađenja za djecu dio su programa. Labin Art Republika projekt je kojim se oživljava povijesna i kulturna baština srednjovjekovnog grada Labina.
Možete prisustvovati u noćnom razgledavanju staroga grada te čuti razne legende vezane uz povijest grada; posjetiti Narodni muzej koji je proglašen jednim od 10 najoriginalnijih muzeja u Hrvatskoj u kojem je ugrađena replika rudarskog okna.
 

Zabavu možete potražiti i u nekom od mnogobrojnih kafića u Rapcu uz neki egzotični koktel i zvukove raznih vrsta glazbe.
 


Dsc_0126
Dsc_0185
Dsc_0189
Dsc_0177
Copy_of_dsc_0160
Dsc_0230
Dsc_0163
Dsc_0223
Dsc_0161
Dsc_0205