Rabačka gastro simfonija

Gastronomska ponuda jedan je od aduta rabačkog gostoprimstva. Kao što se često kaže, vrhunac dobrog odmora su dobro jelo i piće.

Riba

Odlični kuhari i konobari u brojnim restoranima uz samo more te  delicije tipične ovom podneblju zapečatiti će Vaš odmor. Ukusna riba, jastozi, škampi, školjke i drugi plodovi mora tipični su za ovaj kraj, kao i seoska kuhinja u kojoj prevladavaju jela od domaćeg tijesta s raznim mesnim umacima. Fuži ili njoki s umakom od divljači, krafi s umakom ili kao desert, ili pasutice s bakalarom samo su dio tradicionalnih gastronomskih užitaka. Nezaobilazna maneštra, jelo od graha s dodatkom kukuruza ili ječma, domaće kobasice i zarebnjak (osušeni svinjski kare) uz kiseli kupus, jela su koja obavezno morate kušati u istarskim konobama. 


Brojni restorani uz internacionalna jela nude i domaće specijalitete od kojih smo ovdje naveli samo neke koje svakako valja probati kako biste bolje upoznali Rabac koji ste odabrali za svoj odmor.