Venezia

Ne propustite idealnu priliku za posjet najromantičnijem gradu na svijetu, gradu mostova- Veneciji!

1venice

Venecija je smještena na 118 otoka omeđenih sa preko 170 kanala i pravi je živi muzej. Očarat će vas svojom poviješću koja je prisutna na svakom koraku, kanalima, mostovima, trgom Sv.Marka, brojnim palačama i drugim građevinama.

Venecija ima preko 400 mostova i mostića, od kojih mnogi imaju neobična imena. Jedan od najpoznatijih je Ponte dei Sospiri (Most uzdaha) o kojem legenda kaže da je dobio ime po uzdasima zaljubljenih koji bi se ondje poljubili za zalaska sunca, no istina je da su zatvorenici tu mogli posljednji put baciti pogled na vanjski svijet. Svakako prođite mostom Rialto i razgledajte njegovu okolicu i obližnju tržnicu na kojoj ćete zasigurno naći neki suvenir od Murano stakla.

Najpoznatija "ulica" je Canal Grande, koji presijeca stari dio grada na dva dijela. Prošetajte ostalim uličicama u kojima su se nekada okupljali mnogi umjetnici i divite se umijeću venecijanskih majstora arhitekture. Slobodno vrijeme iskoristite za vožnju gondolom, panoramsku vožnju taksijem na vodi i uživajte pijući cappuccino.

Plan puta:
06:00 - Polazak iz Rapca
11:00 - Dolazak u Veneciju,  slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada
17:00 - Povratak broda za Istru
21:00 - Dolazak u Rabac

Cijena: 695,00 kn  -720,00 kn ovisno o danu polaska
*Transfer i vodič su uključeni u cijenu.

2_canal_grande_venice
3_san_marco_venezia
4_ponte-di-rialto-venezia
5_ponte_dei_sospiri
6_gondol-de-venise